Bebac: Ne otimajte od beba, ukinite PDV

beba

Beograd, 06. septembar 2016. (Bebac) – Roditeljski portal Bebac saopštio je , povodom najave Vlade da će od 1. januara 2017. godine ukinuti povraćaj PDV-a na dečiju hranu i opremu, da je time država pokazala da joj nije stalo do osnovnih potreba desetine hiljada porodica i zatražila od države da ukine PDV na opremu i hranu na bebe u potpunosti.

"Ako niste sposobni da rešite tromu i nefunkcionalnu administraciju i ako je to uopšte pravi razlog za ukidanje povraćaja PDV-a, imamo predlog: Ukinite PDV na opremu i hranu za bebe u potpunosti", navodi se u saopštenju.

Bebac smatra da država tom odlukom podstiče sivu ekonomiju i primorava porodice da potrepštine za bebe kupuju u inostranstvu.

"Krajnje je skandalozno što se vrh države sa krhkom stopom nataliteta na krajnje licemeran način poigrava sa budućnošću i egzistencijom roditelja i beba", ocenjuje Bebac.

Mediji su danas preneli da će se od 1. januara 2017. godine ukinuti povraćaj PDV-a na hranu i opremu za bebe, kao i da će zato biti povećan roditeljski dodatak, na šta se Vlada Srbije obavezala u svom pismu o namerama upućenom Međunarodnom monetarnom fondu posle četvrte i pete revizije aranžmana.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…