ACT projekat raspisao konkurs za dodelu grantova za jačanje lokalnih zajednica

Konkurs ACT program

Beograd, 19. jun 2022. – U okviru projekta Vlade Švajcarske “Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, otvoren je poziv za dodelu grantova za jačanje lokalnih zajednica.

Cilj poziva je podrška lokalnim zagovaračkim inicijativama i akcijama udruženja građana i neformalnih grupa uz uključivanje građana.

Javno zagovaranje u okviru ovog Poziva se definiše kao organizovano delovanje udruženja građana i neformalnih grupa usmereno ka postizanju pozitivnih društvenih i političkih promena, kroz ostvarivanje uticaja na donosioce odluka i javnost.

Krajnji cilj svake inicijative javnog zagovaranja jeste konkretna i jasno definisana promena javne politike ili postojeće prakse javnih institucija odnosno donosilaca odluka. Ovu promenu bi trebalo shvatiti u najširem smislu; tako da ona može obuhvatiti usvajanje nove, ali i promenu, unapređenje ili adekvatniju implementaciju postojeće javne politike, na lokalnom nivou.

Predlozi lokalnih akcija organizacija i neformalnih grupa građana koje se prijavljuju treba da se odnose na rešavanje identifikovanih problema u lokalnoj zajednici uz naglasak na direktnu saradnju, odnosno uključivanje i učešće što većeg broja građana date lokalne zajednice.

Dobitnicima granta ACT projekat će pružiti dodatnu podršku kroz program izgradnje i razvoja kapaciteta u kojem je obavezno učešće podržanih udruženja građana i neformalnih grupa.

Konkursna dokumentacija je dostupna na sajtu ACT projekta

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…