1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Žigmanov: Prioritet ministarstva je bolje pozicioniranje koncepta ljudskih prava u društvu

Žigmanov: Prioritet ministarstva je bolje pozicioniranje koncepta ljudskih prava u društvu

Tomislav Žigmanov

Kragujevac – Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov izjavio je da je jedan od prvih i glavnih zadataka Ministarstva na čijem je čelu bolje pozicioniranje koncepta ljudskih prava u društvu.

Ministar je dodao da je zadovoljan saradnjom sa ostalim ministarstvima.

Videli smo da, uprkos značajnim pomacima, kada su u pitanju normativni okviri i politika, još uvek registrujemo određene vrste slabosti, suočavamo se sa vršnjačkim nasiljem, sa nasiljem nad ženama, imamo probleme i izazove kada je u pitanju govor mržnje i čitav koncept vladavine prava„, ukazao je Žigmanov.

Na pitanje šta će biti prioriteti njegovog rada, kazao je da je to strateški usmeren, afirmativni, proaktivan odnos prema kulturi ljudskih prava, afirmisanju vrednosti na kojima počivaju ljudska prava.

To je izazov kojem ćemo se maksimalno posvetiti, ne samo unutar krugova vlade u Beogradu, već u svim gradovima Srbije„, rekao je Žigmanov.

Na pitanje kako vidi svoje mesto u vladi, kakava je saradnja sa ministrima i podržava li  politiku koju vlada vodi kada je reč o kosovskom pitanju, Žigmanov ističe  apsolutnu podršku politici Vlade Srbije po pitanju KiM.

Zadovoljan je, kaže, i saradnjom sa ostalim ministarstvima.

Saradnja je više nego pozitivna. Dobro sam prihvaćen. Ono što sam do sada činio dobro se valoriziralo. Konstruktivnim pristupom, rešavanjem svih otvorenih pitanja i maksimalnom posvećenošću, možemo da dobijemo energiju, koja će biti u funkciji stvaranja boljih rezultata, kada je u pitanju svaki segment društvenog života„, rekao je Žigmanov.

Najčitanije
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…