Zgrada Evropskog parlamenta u Strazburu pretvorena u centar za testiranje na korona virus

Evropski parlament

Strazbur, 15. maj 2020. – Dok evropski parlamentarci zbog pandemije korona virusa svoje sednice održavaju onlajn ili u Briselu, velika zgrada Evropskog parlamenta u Strazburu pretvorena je u centar za testiranje na virus.

Pošto je istočni deo Francuske teško pogođen pandemijom, predsednik Evropskog parlamenta David Sasoli želeo je da pomogne stavljanjem na raspolaganje prostorija EP.

Građani Strazbura dolaze ovde da se testiraju, posebno ako su izloženi određenom riziku ili misle da su bili u kontaktu sa bolesnima„, rekao je Sasoli.

Testiranje se obavlja u trpezariji, koja je pretvorena u veliku laboratoriju. Sedište EP ipak ne služi kao bolnica, jer pacijenti koji u dolaze ne smeju imati nikakve simptome bolesti.

Iako je zgrada EP uglavnom prazna, u kuhinjama se već više od mesec dana priprema hrana za ljude kojima je potrebna pomoć, prenosi Euractiv.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…