1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Ženska parlamentarna mreža osudila napade na poslanicu Mariniku Tepić

Ženska parlamentarna mreža osudila napade na poslanicu Mariniku Tepić

Marinika Tepić

Beograd, 31. januar 2018. – Ženska parlamentarna mreža i sve njene članice apelovale su na policiju, tužilaštvo i pravosudne organe da pronađu i sankcionišu one koji otvoreno prete poslanici Nove stranke Mariniki Tepić.

"Pozivamo javnost, kolege i medije da podrže naše napore da se zaštiti svaka žena koja se odvažila da učestvuje u političkom životu Srbije i da solidarnošću koju danas pokazujemo, a koju ćemo pokazivati i dalje, motivišemo i mnoge druge žene da se uključe u politički i javni život Srbije", navodi se u saopštenju.

Ocenjeno je da su višemesečne pretnje kulminirale pisanjem grafita pretećeg sadržaja na zidovima zgrada glavnog grada.

Iz Ženske parlamentarne mreže podsećaju da su se okupile postavljajući se iznad stranačke pripadnosti i iznad sporih i ograničavajućih administrativnih procedura.

Navele su da ih je u Žensku parlamentarnu mrežu udružila potreba da iskoriste svoj uticaj, poziciju i glas u najbolju moguću svrhu kako bi neprekidno ukazivale na sve društvene probleme sa posebnim fokusom na položaj žena koje su društveno angažovane.

Među prioritetnim ciljevima Ženske parlamentarne mreže, kako ističu, između ostalog je i podsticaj ženama u Srbiji za veće učešće u političkom i javnom životu, kao i širenje svesti o ženskoj solidarnosti.

Marinika Tepić je nekoliko meseci izložena pretnjama desničarskih grupa zbog kojih je ranije podnela i prijavu policiji.

Ona je dobila pretnje putem serije tekstova na internet portalima i preko društvenih mreža pošto je u skupštini postavila pitanje "šta fašista Džim Douson radi u Srbiji i u službenim prostorijama Palate Srbija i to sa (nekadašnjim portparolom desničarskog pokreta "SNP 1389" i bivšim savetnikom u Kancelariji za Kosovo i Metohiju) Mišom Vacićem".

Tepić je nedavno uputila i otvoreno pismo u kome je pozvala nadležne državne organe da preduzmu "konkretne i nedvosmislene korake u suzbijanju dalje fašizacije našeg društva".

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…