1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Zekić: Odluka o petoj frekvenciji kad se završi spor između REM i Nove S

Zekić: Odluka o petoj frekvenciji kad se završi spor između REM i Nove S

Foto: Tanjug

Beograd – Odluka o petoj nacionalnoj frekvenciji doći će na red kada se završi sudski spor koji je Nova S pokrenula protiv REM-a, izjavila je predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić.

Nova RS je pokrenula protiv REM-a tužbu da je probio rok za dodelu pete frekvencije za televiziju sa nacionalnom pokrivenošću, rekla je Zekić za list „Danas„.

Prvo nek sud završi svoj posao, pa ćemo onda da odlučujemo„, poručila je ona.

Na konstataciju lista da proces pred Upravnim sudom može da traje godinama, odgovorila je: „Koliko traje, nek traje„.

Ne možemo da se mešamo u rad pravosudnih organa. Je l’ ih neko bio po ušima da nas tuže? Nije. Žao mi je samo što će zbog njih i druge zainteresovane televizije morati da čekaju„, kazala je Zekić.

Nova S je tužila Upravnom sudu Regulatorno telo za elektronske medije zbog nedonošenja odluke po pitanju izdavanja dozvole za frekvenciju u zakonskom roku.

Najčitanije
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…