Zaštitnik građana obavestio državne organe o navodnim nezakonitim rešenjima o sportskim nagradama

Zaštitnik građana

Beograd, 10. avgust 2016. – Zaštitnik građana obavestio premijera, ministra i republičku državnu tužiteljku o dojavi o navodno nezakonitim rešenjima o sportskim nagradama.

Zaštitnik građana primio je elektronskom poštom, od građanke Maje Kovačević, koja nije ostavila druge podatke osim imena, dojavu o mogućem izvršenju više krivičnih dela na štetu budžeta Republike Srbije, objavljeno je na sajtu Zaštitnika građana.

 Navodno je reč nezakonitim rešenjima o sportskim nagradama treneru tekvondoa. Rešenja je donela Vlada Republike Srbije, na predlog Ministarstva omladine i sporta.

U dojavi je izneta tvrdnja da je zamenica zaštitnika građana podstrekavala počinioce, s obzirom na činjenicu da je taj sportski trener njen suprug.

U internoj proveri, navodi se u pisanoj izjavi Zaštitnika građana, ustanovljena je da se ovaj državni organ nije bavio predmetnim slučajem.

S obzirom na potrebu da se navodi ispitaju, Zaštitnik građana je o njima obavestio predsednika Vlade Aleksandra Vučića, ministra Vanju Udovičića, republičku državnu tužiteljku Zagorku Dolovac, a imajući u vidu okolnosti podnošenja dojave koje su poznate Zaštitniku građana i koje teže da ugroze autoritet ovog državnog organa, o njima je obaveštena i javnost.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…