1. Početna
  2. Društvo
  3. Pravosuđe
  4. Zaštitnik građana: Izveštaj o poseti KPZ za maloletnike u Valјevu

Zaštitnik građana: Izveštaj o poseti KPZ za maloletnike u Valјevu

Postupajući po preporukama Zaštitnika građana, u Kazneno-popravnom zavodu za maloletnike u Valјevu izvršene su adaptacije/renoviranja desnog krila objekta „Internat”, kuhinja i trpezarija.

Takođe, određene adaptacije izvršene su i u Odelјenju za pojačani nadzor (OPN), obezbeđena je nadstrešnica na šetalištu za osuđena lica u OPN-u, a preduzete su i mere u cilјu bolјe pokrivenosti Zavoda sistemom video nadzora.

Evidencije o postupanju po pritužbama i žalbama lica lišenih slobode sada se vode urednije, a tretmanski rad prema osuđenim licima je intenziviran, posebno kada su u pitanju osuđeni na kaznu maloletničkog zatvora.

Postupajući po preporukama Zaštitnika građana, Zavod će od oktobra 2015. godine započeti i sa periodičnim lekarskim pregledima lica lišenih slobode na tri meseca.

Zaštitnik građana je, obavlјajući poslove Nacionalnog mehanizma za prevenciju torture (NPM), u junu 2015. godine posetio Kazneno-popravni zavodu za maloletnike u cilјu praćenja postupanja po preporukama iz Izveštaja o poseti KPZ za maloletnike od 30. decembara 2013. godine.

Izveštaj o poseti KPZ za maloletnike u Valјevu

Odgovor organa o postupanju

Izvor: Zaštitnik građana

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…