1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Žarko Stepanović novi direktor Kancelarije za civilno društvo

Žarko Stepanović novi direktor Kancelarije za civilno društvo

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije

Vlada Srbije imenovala je Žarka Stepanovića iz Beogradskog fonda za političku izuzetnost za novog direktora Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom.

Stepanović je na tu funkciju izabran na sednici Vlade Srbije u petak, na predlog nevladinih organizacija, a na tom mestu naslediće Ivanu Ćirković, koja je pre nešto manje od godinu dana razrešena sa te funkcije na lični zahtev.

Stepanović je završio Filozofski fakutlet u Beogradu, početkom 90-tih je radio kao novinar, a danas je, pored ostalog, i član Upravnog odbora Petnice i Društva andragoga Srbije.

Dugo radi u nevladinom sektoru, gde je, pored ostalog, bio rukovodilac programa suočavanja sa prošlošću i pomirenja u regionu, razvoja multietničkih programa, programa za osobe sa invaliditetom, razvoja i primene interneta u organizacijama civilnog društva i medijima.

Vodio je i programe jačanja kapaciteta državne uprave, lokalne samouprave i reforme pravosudnog sistema, učestvovao u formiranju Pravosudne akademije za stručno usavršavanje nosilaca pravosudnih funkcija.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…