Zaposliosi: Mobilna aplikacija za zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori

Mobilni telefon

Podgorica, 7. septembar 2018. – Mobilna aplikacija ,,Zaposliosi“, čiji je cilj povećanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom, dostupna je za androd i iOS operativne sisteme.

Aplikacija je kreirana u okviru projekta „Mobilne aplikacije za zaposliosi.me“, i prati sadržaj portala zaposliosi.me, prvog portala u Crnoj Gori koji ima za cilj zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Izradu aplikacije omogućila je Telenor fondacija, u okviru konkursa za podršku društveno odgovornim projektima.

Na portalu i aplikaciji mogu se pronaći biografije osoba sa invaliditetom, video-prezentacije putem kojih se predstavlaju nezaposlene osobe sa invaliditetom, kao i slobodna radna mesta koja oglašavaju poslodavci. 

Osim mogućnosti da se nezaposlene osobe sa invaliditetom upoznaju sa svojim pravima iz oblasti zapošljavanja, portal i aplikacija nude mogućnost efikasnog i profesionalnog povezivanja poslodavaca i nezaposlenih osoba sa invaliditetom.

Korisnici imaju mogućnost pristupa velikom broju relevantnih i važećih pravnih dokumenata, kao i različitim vrstama obrazaca – formulara koji se odnose na podsticajne mere i benefite prilikom zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Portal sadrži i blog, putem kojeg osobe sa invaliditetom imaju priliku da podele dobre i manje dobre prakse na koje nailaze tokom sticanja radnih iskustava. Jedan od ciljeva kreiranja portala i aplikacije jeste da se ublaže i postepeno iščeznu brojne predrasude i neverica poslodavaca u odnosu na osobe sa invaliditetom, njihove mogućnosti i radne kvalifikacije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…