1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Zaposliosi: Mobilna aplikacija za zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori

Zaposliosi: Mobilna aplikacija za zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Crnoj Gori

Mobilni telefon

Podgorica, 7. septembar 2018. – Mobilna aplikacija ,,Zaposliosi“, čiji je cilj povećanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom, dostupna je za androd i iOS operativne sisteme.

Aplikacija je kreirana u okviru projekta „Mobilne aplikacije za zaposliosi.me“, i prati sadržaj portala zaposliosi.me, prvog portala u Crnoj Gori koji ima za cilj zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Izradu aplikacije omogućila je Telenor fondacija, u okviru konkursa za podršku društveno odgovornim projektima.

Na portalu i aplikaciji mogu se pronaći biografije osoba sa invaliditetom, video-prezentacije putem kojih se predstavlaju nezaposlene osobe sa invaliditetom, kao i slobodna radna mesta koja oglašavaju poslodavci. 

Osim mogućnosti da se nezaposlene osobe sa invaliditetom upoznaju sa svojim pravima iz oblasti zapošljavanja, portal i aplikacija nude mogućnost efikasnog i profesionalnog povezivanja poslodavaca i nezaposlenih osoba sa invaliditetom.

Korisnici imaju mogućnost pristupa velikom broju relevantnih i važećih pravnih dokumenata, kao i različitim vrstama obrazaca – formulara koji se odnose na podsticajne mere i benefite prilikom zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Portal sadrži i blog, putem kojeg osobe sa invaliditetom imaju priliku da podele dobre i manje dobre prakse na koje nailaze tokom sticanja radnih iskustava. Jedan od ciljeva kreiranja portala i aplikacije jeste da se ublaže i postepeno iščeznu brojne predrasude i neverica poslodavaca u odnosu na osobe sa invaliditetom, njihove mogućnosti i radne kvalifikacije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…