1. Početna
  2. Društvo
  3. Obrazovanje
  4. Zajam EIB-a za školu u Brđanima i Gimnaziju

Zajam EIB-a za školu u Brđanima i Gimnaziju

U okviru “Programa modernizacije škola” koji se finansira delom iz sredstava zajma Evropske investicione banke, a delom uz učešće Republike Srbije, u petak je u Beogradu potpisan protokol o saradnji, kojim će grad Valјevo dobiti 103.282.869 dinara za kompletan završetak građevinskih radova i mašinsko-instalaterske radove na Osnovnoj školi “Milovan Glišić” u Brđanima i 4.046.100 dinara za rekonstrukciju fasade Valјevske gimnazije.

Protokol o saradnji potpisali su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić, prof. dr Aleksandar Simonović, direktor Jedinice za upravlјanje projektima i gradonačelnik Valјeva Stanko Terzić.

Ovaj projekat se realizuje s cilјem izgradnje, rehabilitacije ili modernizacije 134 školska objekta u 64 grada u Srbiji. Izvođači radova će biti izabrani do kraja godine, na međunarodnom tenderu. Očekuje se i učešće valјevskih firmi, koje su i do sada uspešno realizovale radove koje su finansirale međunarodne organizacije.

Nakon realizacije ovog programa, na školi u Brđanima preostaje da se uradi parterno uređenje i opremanje prostora. Na taj način bi se okončao jedan od prioritetnih projekata grada Valјeva, čija je realizacija počela 2000. godine.

Od 2010. do 2014. godine grad Valјevo je za školu u Brđanima izdvojio 113.000.000 dinara i 57 miliona dinara u okviru programa podrške građevinskoj industriji Vlade Srbije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…