YUCOM: Predstavljena Analiza sudske prakse vraćanja poslovne sposobnosti

Beograd, 29. oktobar 2019. – Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM) je   predstavio publikaciju „Vraćanje poslovne sposobnosti – sudska praksa i preporuke“.   

YUCOM

Beograd, 29. oktobar 2019. – Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM) je   predstavio publikaciju „Vraćanje poslovne sposobnosti – sudska praksa i preporuke“.   

Predstavljanje publikacije  je organizovano u okviru projekta Ka unapređenju prava osoba sa invaliditetom uz podršku Ambasade Republike Češke.

Na događaju su govorili Katarina Golubović, predsednica Komiteta pravnika za ljudska prava – YUCOM, Miroslav Čančik, savetnik u  Ambasadi Republike Češke, Milan M. Marković, šef tima Ujedinjenih nacija za ljudska prava, Kosana Beker, programska direktorka udruženja građanki FemPlatz,  Teodora Tomić, pravna savetnica Komiteta pravnika za ljudska prava – YUCOM.

Na osnovu rezultata istraživanja petogodišnje sudske prakse osnovnih sudova u Republici Srbiji, pravni tim YUCOM-a je izradio Publikaciju ‘’Vraćanje poslovne sposobnosti- sudska praksa i preporuke’’ u kojoj su formulisane preporuke za unapređenje zaštite prava lica s mentalnim invaliditetom, na osnovu međunarodnih standarda u ovoj oblasti i primera dobre prakse u Evropi.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…