YUCOM organizuje konferenciju o procesuiranju zločina iz mržne i govora mržnje

sudijski čekić

Beograd, 22. februar 2018. –  Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM organizuje konferenciju Procesuiranje zločina iz mržnje i govora mržnje u pravu Srbije i evropski standardi.

 Konferencija će se održati 28. februara 2018. godine u 11 časova u Kući ljudskih prava i demokratije, Kneza Miloša 4.

Kako navode iz YUCOM-a, konferencija se organizuje u okviru projekta Reagovanje na zločin iz mržnje i govor mržnje prema ranjivim grupama u pograničnim područjima – ka usklađivanju odgovora Srbije sa politikom EU koji je podržala Ambasada Republike Bugarske.

Na konferenciji će biti predstavljena publikacija nastala u okviru ovog projekta ”Procesuiranje zločina iz mržnje i govora mržnje u pravu Srbije i evropski standardi”.

Posebna pažnja biće posvećena domaćem zakonodavnom okviru, pravima žrtava zločina iz mržnje i govora mržnje, kao i društvenom značaju sankcionisanja ovih dela.

Zainteresovani svoje učešće mogu potvrditi najkasnije do utorka 27. februara 2018. , do 17h, na e-mail: office@yucom.org.rs ili pozivom na telefon: 011/ 33-44-235.

Konferencija će biti održana na srpskom i engleskom jeziku.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…