Youth Heroes – priznanje za mlade heroje Srbije

Novi Sad 21. januar 2017. – Do 11. februara 2017. otvoren je konkurs Youth Heroes – priznanje za mlade heroje Srbije.

U Srbiji ima puno mladih heroja koji stvaraju u tišini i postižu velike uspehe, osvajaju medalje na međunarodnim naučnim takmičenjima, unapređuju svoju lokalnu zajednicu, stvaraju vrhunska umetnička dela, osmišljavaju kreativne poduhvate i uspešne kompanije.

U želji da se takvi mladi ljudi izvuku iz anonimnosti, predstave javnosti i promovišu kao zvezde u usponu, kako bi postali inspiracija, ponos i uzor za svoje vršnjake i sve nas, EXIT i NIS pozivaju na drugi po redu konkurs Youth Heroes, u okviru sledeće četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti.

Pravo prijave imaju svi mladi sa državljanstvom Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije uzrasta od 15. do 30. godina koji imaju posebna dostignuća, nagrade, priznanja iz oblasti obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma, kulture i umetnosti. Prijave sa popunjenim konkursnim obrascem se šalju na mejl exitfoundation@exitfest.org.

Kandidata može predložiti organizacija, druga osoba ili se može prijaviti samostalno putem slanja popunjenog konkursnog obrasca i fotokopije dokumenata koji potvrđuju navode iz konkursnog obrasca kao što su diplome i uverenja o obrazovanju, priznanja i nagrade iz oblasti delovanja, izvode iz medija itd.

Pobednici za 2016. godinu biće proglašeni u martu 2017, nakon čega će im na svečanosti proglašenja biti dodeljena priznanja.

Svi pobednici dobiće ulaznice za EXIT Avanturu (Exit+Sea Dance Festival) i kurseve za lično usavršavanje HR centra, a prvoplasirane u svakoj kategoriji očekuje i novčana nagrada u iznosu od 100.000,00 din.

Dobitnike Youth Heroes će izabrati žiri sastavljen od predstavnika EXIT fondacije, kompanija NIS, Ringier Axel Springer, RTS-a i 5. člana žirija, Nenada Blagojevića, urednika portala pricesadusom.com.

Komisija će evaluirati prijave po sledećem obrascu: 50% vrednosti poena nosi dosadašnji uspeh i dostignuća kandidata u jednoj od 4 oblasti prijave; kako je kandidat ličnim primerom pozitivno uticao na svoje vršnjake doneće 35% poena, dok planovi za budući razvoj kandidata nose 15% poena.

Traže se mladi heroji, pokretači pozitivnih promena, mladi ljude koji uprkos svemu i svima, svaki dan vredno rade, uče, stvaraju, inspirišu druge i bore se da daju svoj maksimalni doprinos da promene svoj život i svoje okruženje na bolje.

Samo kroz promociju pozitivnih uzora mladima možemo razviti nove generacije koje će biti snaga promena i stvoriti društvo zasnovano na znanju i kreativnosti. Želimo da ovi mladi heroji budu ambasadori svih nas i da kroz svoje lične primere predstave budućnost na delu, saopštili su organizatori konkursa.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…