1. Početna
  2. Civilno društvo
  3. Vukmirović: Vlasnik RTV Pink sklonio majmune na nepoznatu lokaciju

Vukmirović: Vlasnik RTV Pink sklonio majmune na nepoznatu lokaciju

Željko Mitrović

Beograd, 21.septembar 2017. – Predsednica Upravnog odbora organizacije Link plus Nataša Vukmirović izrazila je nezadovoljstvo postupanjem pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine koja nije pronašla majmune u studiju Televizije Pink u Šimanovcima, u kojem se snima rijaliti šou "Zadruga".

Postupajući po prijavi udruženja Feniks, Nada za životinje Riska i Link plus zbog nezakonitog držanja i javnog prikazivanja životinja u programu „Zadruga“, nadležna pokrajinska inspekcija obavila je kontrolu, a nakon toga je saopštila da u objektu nije zatekla divlje životinje.

"Pravna zastupnica TV Pink Tatjana Djurašinović rekla je inspekciji da su životinje odvedene kod veterinara, ne navodeći o kojoj veterinarskoj ambulanti se radi. Djurašinović je takodje navela da su životinje poreklom iz Zoološkog vrta u Jagodini, ali nije rekla da li su poklonjene ili privremeno ustupljene za potrebe snimanja programa", navela je Nataša Vukmirović u saopštenju.

Prema njenim rečima, inspekcija nije do kraja uradila posao, već je naložila da se podnese zahtev Ministarstvu zaštite životne sredine za pribavljanje potvrde za trgovinu u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode.

Dodala je da je, umesto toga, pokrajinska inspekcija trebalo odmah da podnese prijavu policiji i zahteva da divlje životinje budu pronađene, kao i prijavu republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine sa zahtevom da se sprovede kontrola u jagodinskom zoološkom vrtu.

Nataša Vukmirović je kazala da veterinarska inspekcija još nije dostavila obaveštenje o postupanju po prijavi, a udruženja nisu dobila odgovor Željka Mitrovića na dopis koji su mu uputila sa molbom da oslobodi životinje koje su zatočene za potrebe snimanja programa "Zadruga".

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…