Volonter.rs: Nova platforma za volonterske akcije

U četvrtak, 7. jula u prostoru Mikser House-a sa početkom u 18h, Mateja Živadinović održaće prezentaciju internet platforme Volonter.rs.

Na internet platformi Volonter.rs, sa ili bez prethodnog iskustva, svako može pokrenuti sopstvenu akciju, okupiti volontere na lokalu i sprovesti svoju ideju zarad opšteg dobra sa novim prijateljima koji dele zajedničko interesovanje i cilj.

Besplatna za korišćenje, internet platforma Volonter.rs omogućava svakom pojedincu, neprofitnoj organizaciji, sportskom udruženju, obrazovnoj i državnoj instituciji da pokrene volontersku akciju kao i svakom pojedincu priliku da se prijavi kao učesnik.

Inicijalnu verziju platforme Mateja je osmislio tokom poplava 2014. godine, a potom je na hakatonu „FloodHack“, sa timom programera koje je okupio na licu mesta, osvojio II nagradu.

Naime, tokom poplava 2014. godine, često se dešavalo da su volonteri na pojedinim akcijama prekobrojni, a da ih na drugima uopšte nije bilo, jer nisu ni znali da te volonterske akcije postoje.

Zbog toga na Volonter.rs, pri pokretanju akcije, svaki organizator volontiranja zadaje maksimalan broj volontera koji je potreban, a pri prijavljivanju svakog volontera na tu akciju, broj se smanjuje. Na taj način, svako može u bilo kom trenutku, znati da li je potreban.

Sa druge strane, akcije se izlistavaju u odnosu na fizičku i vremensku udaljenost svakog korisnika platforme. Pošto na platformi ne postoje društvene „Grupe“, ne može se desiti da pojedinac propusti volontersku akciju samo zato što nije član određene grupe i ako je ta akcija na 50 metara udaljenosti.

Cilj platforme Volonter.rs je da omogući svakome da uradi koliko može, tamo gde jeste, sa onima koji dele njeno/njegovo uverenje i cilj. Svaka akcija koja se sprovede, ma koliko malo volontera učestvuje u njoj, smatra se uspešnom, jer se sledeći put ista može ponoviti sa novim iskustvom i prijateljima koji će dovesti još zainteresovanih volontera da pomognu ostvarenje zajedničkog cilja.

Izvor: Krovna organizacija mladih Srbije

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…