VOICE: Novac sa medijskog konkursa u Apatinu otišao naprednjacima i prijateljima

Opština Apatin

Novi Sad, 29. jun 2018. –  Na ovogodišnjem konkursu za sufinansiranje medijskih projekata opštine Apatin preduzeće šefa odborničke grupe i bivšeg poverenika Srpske napredne stranke u Apatinu Ilije Bursaća ponovo je dobilo novac.

Dobar deo „medijskog kolača“ završio je i na računu Televizije Apatin, koja je prošle godine promenila vlasničku strukturu i koja se sada povezuje sa kontroverznom „zvezdom“ privatizacije medija u Srbiji Radoicom Milosavljevićem. 

Milosavljević je prethodnih godina postao vlasnik brojnih medija u Srbiji, a istraživači i analitičari ga dovode u vezu sa SNS, tačnije sa sadašnjim šefom BIA-e Bratislavom Gašićem. Navodno se Gašić i sam pojavljivao u Milosavljevićevim medijima i predstavljao kao „pravi vlasnik“.

Od ukupno podeljenih 8,8 miliona dinara, čak 5,8 miliona otišlo je pomenutim dvema medijskim kućama, odnosno više od dve trećine novca.

O tome kako se nastavlja katastrofalna praksa trošenja novca građana na projekte „svojih medija“, u celosti, možete pročitati na portalu VOICE-a.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…