1. Početna
  2. Borba protiv korupcije
  3. Vlaisavljević preneo vlasništvo firme nakon pisanja KRIK-a

Vlaisavljević preneo vlasništvo firme nakon pisanja KRIK-a

Saša Vlaisavljević, direktor Aerodroma „Nikola Tesla“, nije više suvlasnik kompanije „Sky Market Media“. KRIK je pre mesec dana otkrio da je Vlaisavljević jedan od vlasnika ove firme i da to nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije – što je kao funkcioner bio dužan da uradi.

Vlaisavljević je početkom ovog meseca prebacio svoj udeo u kompaniji „Sky Market Media“ iz Dubrovnika na drugog suvlasnika Zorana Čosića, pokazuju zvanični podaci hrvatskog registra.

Ovu kompaniju za oglašavanje, turizam, trgovinu i usluge, Vlaisavljević je osnovao u januaru 2013. godine.

Nakon što je sredinom 2014. došao na čelo aerodroma, bio je u obavezi da kao javni funkcioner prijavi svu imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije. KRIK je sredinom prošlog meseca objavio da Vlaisavljević nije naveo u svom imovinskom kartonu da je vlasnik „Sky Market Media“.

Nekoliko dana posle pisanja KRIK-a, 24. avgusta, Vlaisavljević se javio agenciji i poslao kopiju punomoćja kojim je, kako tvrdi, pre stupanja na javnu funkciju ovlastio Čosića da preuzme njegov udeo bez naknade.

Zvanični podaci hrvatskog sudskog registra, međutim, pokazivali su da je Vlaisavljević i dalje bio suvlasnik ove firme. Predlog za promenu vlasništva podnet je 31. avgusta, a od 7. septembra on se u registru više ne vodi kao suvlasnik.

U Vlaisavljevićevom imovinskom kartonu, objavljenom na sajtu agencije, piše da prima mesečnu platu od 186.000 dinara. Vlasnik je jednoiposobnog stana od 67 kvadrata. Nema ušteđevinu u banci, niti vozilo u svom posedu i nije vlasnik nijedne kompanije.

Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije nalaže funkcionerima da u roku od 30 dana od stupanja na javnu funkciju dostave agenciji podatke o imovini i prihodima.

Autorka: Dragana Pećo, Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK)

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…