Vladimirci postavili rekord u troškovima za izbore

Opozicione stranke u Skupštini opštine Vladimirci tvrde da je protekli izborni proces u toj opštini bio najskuplji u regionu sa ukupnim iznosom od 8.777.514 dinara. Najviše novca, 4.732.938 dinara, potrošila je Opštinska izborna komisija (OIK). Podaci, za koje predsednik opštine kaže da još nisu potpuni, pokazuju da su Vladimirci, mesto sa manje od 15.000 birača, potrošili na izbore više nego grad Šabac.
 
Odbornik SO Vladimirci i bivši predsednik te opštine od 2004. do 2008. godine Janko Ðurić navodi da su izbori u Gradu Šapcu koštali 5,3 miliona dinara a u opštinama Koceljeva i Bogatić manje od milion dinara.
 
"Nemoguće da jedan grad potroši manje od mesta sa 15.000 birača. Možda su razlog tome i visoka primanja članova komisije koja su verovatno rekordna u Srbiji. Predsednik komisije, sekretar OIK i član radnog tela opštinske uprave naplatili su po 760.000 dinara", rekao je Đurić.
 
On je naveo da je predsednik komisije Dejan Milovanović odmah nakon izbora podneo ostavku tako da na konstitutivnoj sednici nije podnet finansijski izveštaj o radu i da je do podataka moguće doći "posrednim kanalima".
 
Predsednik Opštine Vladimirci Milorad Milinković rekao je agenciji Beta da podaci o radu OIK još nisu potpuni i da očekuje sve činjenice do naredne sednice opštinske skupštine.
 
"Podaci još nisu dostavljeni ali ako se pokaže da su članovi komisije zaista primili po toliko novca, moraće da vrate. Mislim da za to postoje zakonski okviri", rekao je Milinković.
 
Vlast u Opštini Vladimirci čini Srpska napredna stranka sa 14 odbornika dok su u opoziciji, Demokratska stranka, Socijalistička partija Srbije i grupe građana "Nebojša Petronić" i "Janko Ðurić" sa ukupno 11 odbornika.

Izvor: Beta

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…