Vladimir Bilčik novi izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju

Vladimir Bilčik

Brisel, 21. oktobar 2019. – Za novog izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju imenovan je Vladimir Bilčik, slovački poslanik iz redova Evropske narodne partije (EPP).

On će na toj poziciji zameniti Dejvida Mekalistera koji je sada predsednik Odbora Evropskog parlamenta za spoljne poslove. Mekalister je isto bio iz redova Evropske narodne partije.

Bilčiku je ovo prvi mandat u Evropskom parlamentu, a pre toga je radio kao politički analitičar i univerzitetski profesor u Bratislavi, prenosi portal European Western Balkans (EWB).

On je prošlog meseca izabran za predsedavajućeg Delegacije Evropskog parlamenta u Odboru za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Crne Gore. Prema njegovim rečima obe ove funkcije podvlače njegovu želju da se bavi proširenjem Evropske unije.

Bilčik je na Tviteru napisao da je vrlo počastvovan da preuzme dužnost izvestioca za Srbiju u ime grupe EPP i da se raduje tome da radi zajedno sa partnerima iz Srbije.

„Ovo je važno vreme za EU proširenje i za budućnost zemlje„, napisao je on.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…