Vlada i opštine da promene odnos prema mladima u Crnoj Gori

Ana Novaković

Podgorica, 23. decembar 2016 (MINA/PR pres servis) – Mladi u Crnoj Gori još traže svoj prostor, ocenila je izvršna direktorka Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), Ana Novaković i pozvala Vladu i lokalne samouprave da suštinski promene odnos prema toj populaciji.

Nažalost, povećan je trend i želja mladih da taj prostor traže van okvira naše države”, rekla je Novaković na predstavljanju završnih aktivnosti projekta Civilno društvo za početnike.

Prema njenim rečima, razlozi su brojni i razumljivi, jer je javna politika za mlade u sferama obrazovanja, ekonomskog osnaživanja i stvaranja mogućnosti za uticaj na kreiranje društvenog ambijenta u Crnoj Gori nerazvijena i nazadovoljstvo mladih opravdano.

Novaković je poručila da u NVO žele da mladi ne budu više nevidljivi.

Pozivamo Vladu i lokalne samouprave da suštinski promene odnos prema mladima, jer oni snose veliku odgovornost za njihovu nevidljivost”, ocenila je Novaković.

Ona je poručila da opštine treba da obezbede efikasno ostvarivanje prava mladih, sredstva za njihovo učešće i otvore prostor za uticaj mladih u procesima odlučivanja.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…