Vesna Rakić Vodinelić: Tužba Vesića protiv Božovića pokazatelj nervoze i panike

Vesna Rakić Vodinelić, Dragan Šutanovac, Demokratska stranka, Nova stranka

Beograd, 24. januar 2018.- Funkcionerka Nove stranke Vesna Rakić Vodinelić izjavila je da je tužba gradskog menadžera Gorana Vesića protiv predsednika beogradskog odbora Demokratske stranke Balše Božovića zbog izjave o novogodišnjoj jelki "jasan pokazatelj narastajuće nervoze i panike gradskih čelnika".

Povodom Vesićeve tužbe kojom na ime društvene boli traži da mu Božović isplati milion dinara zbog izjava o novogodišnjoj jelki, Vesna Rakić Vodinelić je kazala da je tužba podnesena samo nekoliko dana nakon Božovićeve najave da je koalicija 'Da oslobodimo Beograd' formirala antikorupcijski tim za istraživanje kriminala i korupcije režima SNS u Beogradu.

Ona je kazala da je Vesić, kao javni funkcioner, zakonom obavezan da trpi iznošenje kritičkih mišljenja na račun rezultata svog rada "naročito zbog toga što je tužbu potpisao kao 'gradski menadžer grada Beograda i ugledni pravnik i stručnjak".

"Beograđani Vesiću neće zaboraviti svoju tešku svakodnevicu koja je rezultat njegovog 'menadžerisanja', kao što ne zaboravljaju ni sve nezakonitosti u vezi sa javnim nabavkama, među kojima je čuvena jelka tek osrednji primer", kazala je Vesna Rakić Vodinelić, koja je prva na listi koalicije "Da oslobodimo Beograd DS, Nova, SDS, ZEP Zeleni".

Ocenila je da Vesić i pored ogromnog "pravničkog i stručnjačkog ugleda" očigledno ne zna da se tužba podnosi kad postoji pravni, a ne stranački interes za to.

"Zato ne sme očekivati da sud sudi mimo zakona, zato što je tužbu podneo baš on", kazala je Vesna Rakić Vodinelić.

Vesić je podneo tužbu Prvom osnovnom sudu u Beogradu i tražio da mu Božović na ime naknade nematerijalne štete u iznosu od milion dinara za "pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda", prenela je juče televizija N1.

Portal Pištaljka objavio je u decembru, u vreme kada je usvajan gradski budžet za 2018. godinu, da je jelka na centralnom gradskom trgu u Beogradu plaćena 83.000 evra.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…