1. Početna
  2. Vesti
  3. Srbija
  4. Vasilić osudila sudije koji se skrivaju i ne štite sudiju Majića od neopravdanih napada vlasti

Vasilić osudila sudije koji se skrivaju i ne štite sudiju Majića od neopravdanih napada vlasti

Jelisaveta Vasilić

Beograd, 27. maj 2019. – Jelisaveta Vasilić, članica Saveta za borbu protiv korupcije i bivša sutkinja Višeg privrednog suda, ocenila je da je ono što se dešava sudiji Miodragu Majiću podseća na vreme  kada je jedna grupa sudija razrešena sudijske dužnosti jer se drznula da osnuje Društvo sudija.

Ona je za „Danas“ ocenila da su i onda, kao i sada, bili isti učesnici u vlasti, „ista slika gospodina (Aleksandra) Vučića i gospodina (Ivice) Dačića, iste partije, isti napadi od političara na vlasti na sve koji imaju drugačija mišljenja i koji imaju hrabrosti da to kažu“.

Ona je osudila sudije koji se skrivaju iza vlasti, „iza polupismenih i funkcionalno neobrazovanih političara“.

Sudije, sramite se,kada ostavljate kolegu da ga nestručni političari napadaju na najgori mogući način samo zato što je branio vladavinu prava i međunarodne stadarde u krivičnom zakonodavstvu, zar vas sudije iz VSS, koji ste izabrani da štitite sudije od neopravdanih napada vlasti nije stid što ne radite svoj posao, šta radite vi sudije apelacionih sudova koji znate kako kvalitetno radi i uporno se bori za struku vaš kolega, i na kraju, šta uopšte sudije rade, kako čuvaju dostojanstvo struke ili su u tu struku slučajno zalutali“ napisala je Vasilić  autorskom tekstu.

Ona je na kraju sudiji Majiću poželela „svu sreću ovog sveta, jer će mu u ovakvom društvu biti potrebna da preživi“.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…