Valjevo: Predstavljen projekat iz oblasti mentalnog zdravlja

U Valjevu održana prezentacija projekta „Profesionalizacija sektora mentalnog zdravlja u Valjevu u cilju kvalitetnijeg života osoba sa intelektualnim teškoćama“. Svetlana Janković Beljanski pomoćnica gradonačelnika za socijalna pitanja i humanitarni rad pozdravila je učesnike i ukratko izložila usluge socijalne zaštite u Valjevu.

Marko Maksimović, koordinator projekta iz Karitasa Valjevo prezentovao je projekat, dok je Suzana Momčilović, sekretar udruženja „Naši snovi“ prezentovala usluge dnevnog boravka, a Snježana Badrić, koordinator usluge pomoći u kući ispred Karitasa Valjevo prezentovala usluge pomoći u kući. Na prezentaciji je uzela učešća i Milena Maksimović, klinički psiholog iz službe psihijatrijske Opšte bolnice Valjevo vezano za kućne psihijatrijske posete.

Projekat zajednički sprovode Karitas Valjevo, udruženje za pomoć deci sa posebnim potrebama „Naši snovi“ i Grad Valjevo.

Ukupna vrednost projekta je 119.180,25 evra, od čega bespovratna sredstva u iznosu od 100.111,41 obezbeđuje Evropska unija iz IPA fondova, a sufinansiranje od 19.068,84 evra udruženje „Naši snovi“ i valjevski Karitas , koji je ujedno i nosilac projekta.

Projekat će trajati 16 meseci, a glavni cilj je da se usluge pomoći u kući i usluge dnevnog boravka koje se već realizuju učine dostupne i odraslim licima sa mentalnim i intelektualnim teškoćama i na taj način umanji rizik od njihovog zbrinjavanja u rezidencijalne ustanove.

Izvor: valjevo.rs/RTV Marš

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…