Valjevo među četiri grada sa najviše pozitivno rešenih zahteva za građevinske dozvole

Valjevo

Prema statistici NALED-a, udruženja kompanija, opština i organizacija civilnog društva koje rade zajedno na stvaranju boljih uslova za život i rad u Srbiji, za prvih šest meseci primene elektronskog sistema za građevinske dozvole, grad Valjevo je rangiran kao jedan od najboljih po broju pozitivno rešenih zahteva. 

Valjevo je svrstano među četiri grada sa najvećim procentom pozitivno rešenih zahteva. Na prvom mestu je Kruševac sa oko 71%, potom slede Smederevo sa 68%, a za njima Valjevo i Vršac sa po 67%. 

Valjevo je među najboljim gradovima u Srbiji, u primeni tzv. objedinjene procedure, koja omogućava građanima da u kratkom roku, predajom zahteva, dobiju potrebne dozvole i rešenja i to: lokacijske uslove, građevinsku dozvolu, prijavu radova, prijavu izgrađenih temelja, završetak objekta u konstuktivnom smislu, upotrebnu dozvolu.

Predstavnici NALED-a pohvalili su tim iz valjevskog Odeljenja za urbanizam, koji je svojom savesnošću i predanim radom uspeo da ostvari odlične rezultate za grad Valjevo. 

NALED je partner Ministarstvu saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture koje sprovodi ovu reformu, u saradnji sa vladama Nemačke i Švajcarske, GIZ-a, USAID-a i Svetske banke.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…