Valjevo: Info sesija za konkurs o unapređenju socijalne inkluzije

Valjevo

U Valjevu 23, juna 11.00 časova u Gradskoj kući/Skupštini grada Valjeva, Karađorđeva 64, biće održana Info sesija za konkurs o unapređenju socijalne inkluzije u Srbiji.

Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije Ministarstva finansija Republike Srbije, objavio je 31. maja 2016. novi poziv za dostavu predloge projekata koji dalje unapređuju oblast socijalne inkluzije u Srbiji, pod nazivom “Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti socijalne zaštite i obrazovanja”.

Ukupna sredstva na raspolaganju potencijalnim aplikantima, uključujući sredstva izdvojena od strane EU i nacionalno kofinansiranje, iznose 5.5 miliona eura, a na poziv, između ostalih organizacija, mogu da se jave i lokalne samouprave, nevladine organizacije, privrednici koji se bave socijalnim biznisom, kao i organizacije iz sistema socijalne zaštite, zdravstvenog i obrazovnog sektora.

Kako bi se potencijalni podnosioci projekata bliže upoznali sa uslovima konkursa, projekat "Evropska podrška inkluzivnom društvu", finansiran od strane EU, u okviru svojih aktivnosti, a u saradnji sa Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije, kao Ugovornim telom konkursa i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, kao Korisnikom programa, uz tehničku podršku Medija centra, organizuje informativne sesije za zainteresovane aplikante u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Valjevu, Užicu i Vranju.

Program rada info sesija

Zainteresovani za učešće na info sesijama,potrebno je da se registriju. Registracije je obavezna. Registracione prijave se šalju na e-mail adresu spetrovic@mc.rs, sa naznakom “Prijava za info sesiju” i sa navedenim:

  • imenom osobe koje prijavljuje učesće,
  • organizacije ispred koje dolazi i
  • lokacije za koju se registrujete (Beograd, Niš, Novi Sad, Valjevo, Užice ili Vranje).

Konkursnu dokumentaciju možete preuzeti sa web prezentacije Sektora za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije Ministarstva finansija Republike Srbije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…