1. Početna
  2. Društvo
  3. Utisak na otvorenom

Utisak na otvorenom

Ispred televizije B92, čiji menadžment je odlučio da se emisija Utisak nedelje ne emituje na nacionalnoj frekvenciji te tv stanice, večeras je održan protest pod nazivom „Utisak na otvorenom“.

Voditeljka Olja Bećković je okupljenima rekla da su oni dokaz da nije uzalud radila tu emisiju 24 godine, ali i da ima utisak da je sve uzalud i da su „stvari otišle u lošem pravcu“.

Ovoga nikad nije bilo, ni 90-tih„, ocenila je Bećkovićeva.

Okupljeni su potpisavali proglas NUNS za slobodu medija, a predsednik tog udruženja Vukašin Obradović je rekao novinarima da je ukidanje Bećkovićkine emisije jedan u nizu pritisaka na medije.

Obradović je je kritikovao Vladu Srbije i „sve one koji misle da je stezanje obruča u javnom mnjenju put ka Evropi“ i dodao da Izveštaj EK pokazuje da to nije tako.

Među okupljenima su bili lideri Nove Stranke i Demorkatske stranke Zoran Živković i Bojan Pajtić, brojne javne ličnosti, predstavnici nevladinog sektora, a neki su nosili transparente sa natpisima „Priča se da postoji i ovaj čovek“ uz sliku ministra kulture Ivana Tasovca.

Skup je obezbeđivala policija.

Izvor: Tanjug

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…