Uspori.me: Prva veb stranica posvećena bezbednosti saobraćaja u Crnoj Gori

Podgorica, 28. septembar 2016, (PR pres servis) – Nevladina organizacija ALFA Centar predstavila je danas veb stranicu Uspori.me, čiji je cilj, kako je saopšteno, informisanje i edukovanje crnogorske javnosti o pitanju bezbednosti saobraćaja.

Rukovodilac Sektora za bezbednost saobraćaja u ALFA Centru, Nada Radović, rekla je da je veb stranica uspori.me prvi u nizu koraka koji će taj sektor preduzeti u cilju smanjenje broja saobraćajnih nesreća.

„Uspori.me je prva stranica koja je posvećena bezbednosti saobraćaja u Crnoj Gori a njen cilj je informisanje i edukovanje crnogorske javnosti o pitanju bezbednosti saobraćaja, pružanje mogućnosti građanima da kroz sugestije, komentare i savete učestvuju u radu sajta i pomognu nam da zajednički dođemo do cilja“, rekla je Radović u PR Centru.

Izvršni direktor ALFA Centra, Aleksandar Dedović, podsetio je da ta nevladina organizacija devet godina kontinuirano sprovodi različite aktivnosti, akcije i kampanje čiji je cilj povećanje nivoa svesti svih učesnika u saobraćaju o potrebi poznavanja i poštovanja saobraćajnih propisa.

„Mi, kao NVO, možemo da damo najveći doprinos u prevenciji potencijalnih saobraćajnih nezgoda koje u Crnoj Gori, kao i svuda u svetu, imaju tragične posledice“, rekao je Dedović.

Alfa Centar je, kako je istakao, za protekli period, realizujući veliki broj akcija i aktivnosti, napravio čvrsto parnerstvo zasnovano na poverenju sa državnim institucijama.

 Radović je, odgovarajući na pitanje, najavila da Sektor bezbednosti Alfa centra planira u novembru da krene sa kampanjom “Odgovoran pešak, bezbedan pešak.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…