Upućene pretnje Zani Cimili reporterki televizije N1 sa Kosova

Zana Cimili

Beograd, 5. jul 2019. – Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal počelo je rad na slučaju pretnji reporterki televizije N1 sa Kosova Zani Cimili, rečeno je za N1 iz Republičkog javnog tužilaštva.

Cimili su upućene, posredstvom društvenih mreža, pretnje uperene ka ugrožavanju njenog fizičkog integriteta kao i integriteta njene porodice.

Osoba koja je pretila Zani Cimili napisala je u komentaru da joj je „životna želja da ubije Albanca, čak i albansko dete„, kao i „da se nada da će izbiti novi rat na Kosovu u kojem će Albanci moći da osete srpski gnev„.

N1 najoštrije osuđuje ovaj zastrašujući govor mržnje i pretnje reporterki N1 koja svoj posao obavlja profesionalno i odgovorno.

Kako navode „pretnje Zani Cimili, kao i ostalim novinarima N1 nisu pretnje samo pojedinačnim novinarima, već pretnje slobodi govora i slobodi medija kao fundamentalnim demokratskim pravima“.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…