Upućene pretnje predsedniku NDNV

Nedim Sejdinović

Novi Sad, 12. septembar 2016. (Autonomija) – Predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedimu Sejdinoviću upućene su pretnje preko društvene mreže Fejsbuk u kojima mu se, između ostalog, poručuje da “Beži dok mu je vreme”.

Sejdinović je na okruglom stolu u Somboru u petak izjavio da je Srbija u devedesetim godinama bila ono što je Islamska država danas, a da je stranka koja je danas na vlasti u Srbiji “mešavina krvi i biznisa, krvi i korupcije”.

U komentarima na taj tekst Sejdinoviću su upućene pretnje u kojima se on naziva pogrdnim imenima, plaćenikom i u kojima mu se poručuje da beži iz Srbije.

Sejdinović je najavio da će medijska udruženja, povodom mnogih slučajeva, pa i ovog, tražiti prijem kod tužioca za visokotehnološki kriminal.

“Izgleda da je u Srbiji zabranjeno iznositi mišljenje i koristiti stilske figure. U Severnoj Koreji je zabranjen sarkazam, u Srbiji stilske figure”, kazao je Sejdinović.

On je objasnio i da je rekao nesto što je notorno i što ne treba posebno dokazivati: da je Srbija devedesetih, u tadašnjim političkim okolnostima, ne bez razloga, imala imidž koji sada ima Islamska država.

Predsednik NDNV je dodao i da ne ne očekuje previše od nadležnih organa, jer su upravo predstavnici vlasti ti koji započinju i sprovode kampanje protiv svojih neistomišljenika i stvaraju takvu atmosferu u društvu da je zabranjeno misliti i iznositi mišljenje.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…