UNS: Tri od osam medija Radoice Milosavljevića ne rade

Udruženje novinara Srbije

Beograd, 30. avgust 2016. (UNS) – Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da tri od osam medija koje je prošle godine kupio biznismen Radoica Milosavljević ne rade, dok četvrti verovatno čeka ista sudbina.

"Razlozi za probleme Centra za informisanje Novi Kneževac, Televizije Požega i Radio televizija Brus i Kragujevac su isti – vlasnik nije ispoštovao kupoprodajni ugovor", naveo je UNS u saopštenju.

Oni su dodali da ugovor o privatizaciji obavezuje kupca da minimum dve godine isplaćuje zarade zaposlenima, ulaže u osnovna sredstva kupljenog medija, kao i da najmanje pet godina obavlja informativnu delatnost.

"Svaku od ovih ugovornih obaveza, Milosavljević je u slučaju četiri medija prekršio", naveo je UNS.

Prema saopštenju, Centar za informisanje Novi Kneževac u okviru koga su poslovale Novokneževačke novine i kablovski televizijski kanal ugašen je krajem prošle godine. Milosavljević se u svom mediju nikada nije pojavio, a svih sedmoro zaposlenih je uzelo otpremnine pre privatizacije.

RTV Brus koji je Milosavljević takođe preuzeo bez ljudi ugašen je početkom maja. Četvoro radnika koje je angažovao krajem prošle godine napustilo je ovu medijsku kuću u aprilu jer za pet meseci rada nisu bili plaćeni.

Goran Minić, koji je posle privatizacije postavljen za v. d. direktora, rekao je UNS-u da je iz istog razloga podneo ostavku.

"Novi vlasnik nije izmirio obaveze ni prema radnicima, ni prema državi. Preduzeće je puno dugova. Razgovarao sam sa njim, rekao mi je da će sve da sredi, ali nikakve pomoći nije bilo", dodao je Minić.

Televizija Požega od 1. septembra prestaje da emituje program. Kako je UNS-u rekla direktorka Snežana Dragojlović, zaposleni nisu uspeli da stupe u kontakt sa Milosavljevićem, iako će mu 18. septembra, dva meseca nakon što su primili poslednju platu, država blokirati račun zbog neplaćenih doprinosa.

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…