UNS: Škola veb novinarstva

Od 17. oktobra počinje Škola veb novinarstva koju organizuje Udruženje novinara Srbije. Cilj škole je usavršavanje novinara, studenata novinarstva, PR i marketing profesionalaca i ostalih zainteresovanih za rad u svetu novih medija.

Predavanja i vežbe drže vodeći srpski profesionalci iz oblasti internet novinarstva, biznisa, odnosa s javnošću, marketinga, veb dizajna i multimedija.

Nastava se održava svake subote i nedelje od 10 sati u učionici Udruženja novinara Srbije, Knez Mihailova 6/III i startuje po formiranju grupe.

Tokom kursa polaznici će učiti o tome:

• Kako se putem veba dolazi do informacija i kontakata
• U kojoj meri se veb razlikuje od tradicionalnih medija i gde je tu mesto za novinare
• Kako se piše i uređuje za veb
• Kako se veb koristi za PR i ličnu promociju
• Osnove internet marketinga i oglašavanja
• Poslovanje na vebu
• Multimedija – Kako obogatiti priču video snimcima, fotografijama, audio snimcima
• Alati i programi za komunikaciju, zajednički rad i učenje na vebu
• Kako se koriste društvene mreže za novinarstvo, biznis, nalaženje posla
• Kako osmisliti i razviti svoj internet sajt

Školarina iznosi 47.000 dinara uz mogućnost plaćanja u pet rata. Ako koristite sopstveni laptop školarina je 42.300 dinara.

Informativne službe, državne institucije, marketinške agencije ili medijske redakcije koje istovremeno upišu dva ili više polaznika ostvaruju popust od 20% na školarinu uz korišćenje sopstvenih laptop računara.

Polaznici škole VebNovinar koji su ranije završili Novinarsku školu UNS-a ili Školu video novinarstva ostvaruju popust od 20% na školarinu uz korišćenje svog laptop računara.

Učenje na daljinu

Škola veb novinarstva uvela je i mogućnost učenja na daljinu za sve zainteresovane koji nisu u prilici da pohađaju predavanja i vežbe. Cena onlajn kursa iznosi 39.000 dinara uz mogućnost plaćanja u četiri rate.

Zainteresovani za kurs mogu se prijaviti u sekciji Prijavi se

Više informacija potražite na sajtu webnovinar.org, možete se obratiti koordinatoru Škole veb novinarstva Marku Nedeljkoviću na mejl marko.nedeljkovic@uns.rs ili na broj telefona 011 32 36 337.

Izvor: Udruženje novinara Srbije

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…

Balkaton
Događaji, IT

RCC: Otvorene prijave za treći Balkaton

_______
Sarajevo, 06. maj 2022. – Prijave za takmičenje za najbolje digitalne ideje i rešenja sa Zapadnog Balkana, Balkaton, otvorene su do 24. maja. Nagrade se dodeljuju u pet kategorija. Nagradni…