UNS organizuje u Valjevu tribinu o medijskoj etici

mikrofon

Beograd, 20. septembar 2019.  – Udruženje novinara Srbije (UNS) organizuje u Valjevu tribinu o medijskoj etici.

Tribina „Novinari ili politički protivnici“ biće održana u sredu, 25. septembra, s početkom u 18 sati u Centru za kulturu Valjevo (Hol Doma kulture).

Na tribini će se diskutovati o primeni novinarskog kodeksa u politički posvađanoj Srbiji, kada se mediji ponovo dele na “naše” i “njihove”, vladine i opozicione, “režimske” i “nezavisne”.

Govoriće se i tome da li vlast ima prava da tretira novinare kao političke protivnike, kao i da li novinari imaju prava da se zbog toga ljute.

Novinari će govoriti i da li političari smeju novinarima oštro da uzvraćaju na kritike i/ili uvrede, da li u Srbiji postoje nepristrasni novinari i etičko novinarstvo, kao i kako to izgleda u lokalnoj štampi.

Učesnici tribine su predsednica Suda časti UNS-a i kolumnistkinja „Nedeljnika“ Ljiljana Smajlović, književnik, novinar i član Suda časti UNS-a Muharem Bazdulj, novinarka i urednica portala Kolubarske (kolubarske.rs) Darija Ranković i autor emisije „Govornica“ televizije „Marš“ Mile Perić.

Moderator tribine je novinar „Napreda“ Slobodan Ćirić.

Tribina „Novinari ili politički protivnici“ osim u Valjevu, biće održana  u Kraljevu, Šapcu i Subotici.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…