UNS: Ministarstvo kulture poništilo osam rešenja i formiralo nove konkursne komisije

Ministarstvo kulture i informisanja

Beograd, 03. mart 2020. – Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da je Ministarstvo kulture i informisanja objavilo osam novih rešenja o članovima komisija za ocenjivanje ovogodišnjih medijskih projekata, koja su prethodno poništena.

U sastavu devet komisija najveći broj, pet, predstavnici su Udruženja novinara Srbije (UNS).

Projekte prijavljene na konkursima Ministarstva kulture za sufinansiranje medijskog sadržaja ocenjivaće i po tri predstavnika Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Lokal presa i Društva novinara Niša (DNN).

Po dva člana su predstavnici Asocijacije medija i Društva novinara Vojvodine.

U komisijama učestvuju i po jedan član udruženja RAB Srbija, Profesionalnog udruženja novinara Srbije (PROUNS), Udruženja sportskih novinara Srbije i Asocijacije Radio-televizije Srbije, kao i 20 nezavisnih medijskih stručnjaka.

U saopštenju se podseća da je Ministarstvo kulture i informisanja, posle reagovanja UNS da će povući svoje predstavnike iz konkursnih komisiji zato što su u njima u najvećem broju bili predstavnici nereprezentativnih udruženja, Udruženju poslalo novi predlog rešenja.

Nezadovoljni izborom članova konkursnih komisija Ministarstva kulture reagovali su i Asocijacija medija, ANEM, Asocijacija onlajn medija, Lokal pres, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i NUNS.

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je devet medijskih konkursa, za koje je opredeljeno ukupno 274 miliona dinara za javno informisanje, podseća UNS.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…