1. Početna
  2. Društvo
  3. UNS: Konkurs za godišnje nagrade

UNS: Konkurs za godišnje nagrade

Udruženje novinara Srbije

Udruženje novinara Srbije raspisuje konkurs za novinarske nagrade za 2014. godinu.

Kategorije u kojima UNS dodeljuje nagrade su:

Nagrada za životno delo – za ukupan rad i zapažen doprinos novinarstvu, a u jednoj godini mogu je dobiti dva novinara.
Nagrada za uređivanje „Dimitrije Davidović“ – za najbolji godišnji uređivački koncept i ostvarenje i u jednoj godini može imati jednog dobitnika.
Nagrada za novinarsko stvaralaštvo „Laza Kostić“ za autorske priloge u medijima, a u jednoj godini u svakoj kategoriji može imati po jednog dobitnika.
Nagrada „Bogdan Tirnanić“ – za najbolji komentar ili kolumnu u prethodnoj godini.
Specijalna nagrada „Žika M. Jovanović“ – za doprinos istoriji štampe i novinarstva, za teorijske radove o novinarstvu i publicističko delo i može imati jednog dobitnika.
Zlatna povelja – za dugogodišnji rad i doprinos novinarstvu i razvoj novinarske organizacije. Može se dodeliti samo jednom dobitniku godišnje.

Na konkurs mogu biti prijavljeni novinarski radovi objavljeni ili emitovani u medijima u periodu od 10. decembra 2013. do 10. decembra 2014. godine.

Pravo predlaganja i pravo učešća na konkursu imaju svi zainteresovani. Predlozi treba da uz obrazloženje sadrže i isečke ili fotokopije tekstova, tonske i video zapise /CD, DVD/.

Radovi mogu biti dostavljeni lično sekretarijatu UNS-a ili poštom na adresu: UNS, Resavska 28/I, 11 000 Beograd, najkasnije do 15. decembra 2014.

UNS će uvažiti predloge koji stignu poštom zaključno sa 17. decembrom ukoliko imaju poštanski žig od 15. decembra 2014. godine.
Na predlogu je potrebno naznačiti „ZA GODIŠNjU NAGRADU UNS-a“.

Nagrade za najuspešnija novinarska ostvarenja u 2014. godini biće dodeljene na Dan UNS-a, 22. decembra.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…