UNS: Igor Žeželj je, preko svoje firme Mondo, preuzeo i 15 hrvatskih medija

Igor Žeželj

Beograd, 28. januar 2019. – Osim što je postao vlasnik 41 medija u Srbiji, Igor Žeželj je, preko svoje firme Mondo, preuzeo i 15 hrvatskih medija, objavilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je kompaniji Mondo iz Beograda da kupi Adria Media Grupu i četiri njena zavisna društva u Hrvatskoj – Adria media magazini, Adria Media Zagreb, Adria Media Invest i Admatik media, saznaje UNS.

Ocena Komisije je da tom prodajom neće biti narušena koncentracija u Srbiji.

Kompanija Adria Media Zagreb, koju je kupio Mondo, izdavač je devet štampanih medija i šest portala, stoji na sajtu www.adriamedia.hr.

Adria Media Grupa postala je 2014. godine većinski vlasnik kompanije Adria Media Zagreb, sa udelom od 75 odsto, a suvlasnik je austrijska Stirija Media Grupa, sa udelom od 25 odsto.

Adria Media Grupa i Adria Media Magazini imaju ukupno 41 mediji u Srbiji, ali njih 28 nije upisano u Registar medija.

Osim srpskih i hrvatskih medija, Adria Media Grupa je od 2016. godine vlasnik i makedonskog lista Sloboden pečat.

Vlasnik Adria Media Grupe umesto Aleksandra Rodića, zvanično je u januaru postao Igor Žeželj, a na njegovu kompaniju Mondo prenet je novčani i nenovčani udeo Adrie.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…