UNITE-IT: Evropska mreža digitalne inkluzije

IAN – Međunarodna mreža pomoći poziva sve organizacije koje u svom radu na bilo koji način koriste informaciono-komunikacione tehnologije za osnaživanje pripadnika ranjivih grupa u Srbiji da se priključe evropskoj mreži digitalne inkluzije UNITE-IT.

Glavni cilj UNITE-IT mreže je stvaranje onlajn zajednice u kojoj članovi razmenjuju svoje znanje i iskustvo u digitalnom opismenjavanju marginalizovanih grupa. Ovaj onlajn portal sadrži brojne informacije o događajima, projektima, iskustvima, resursima, dobrim praksama i politikama digitalne inkluzije u Evropi.

UNITE-IT baza najboljih praksi je dostupna svim korisnicima (registracija je besplatna), moguće joj je pristupiti i pretraživati je, i na taj način upoznati se sa uspešnim projektima i iskustvima iz drugih zemalja i obogaćivati rad sopstvene organizacije novim uspešnim metodama rada u oblasti digitalne odnosno socijalne inkluzije. Sadrži slučajeve, nastavni materijal, pristupe i metode na engleskom jeziku. Baza je posebno namenjena praktičarima, uključujući predavače, trenere, učenike, organizacije koje se bave edukacijom itd.

Ukoliko odlučite da postanete član UNITE-IT mreže i razmenite neku od svojih dobrih praksi, možete ostvariti pravo učešće na sledećoj godišnjoj konferenciji Telecenter Europe mreže.

IAN Telecentar koji je deo konzorcijuma evropskog projekta UniteIT prikuplja i promoviše dobre prakse u primeni IKT-a u osnaživanju ranjivih grupa u Srbiji.

UniteIT je projekat čiji je cilj širenje znanja, razvijanje novih strateških partnerstva, prevazilaženje digitalnog jaza i promovisanje digitalnih kompetencija u marginalizovanim grupama, a podržava ga Evropska unija kroz program Celoživotnog učenja (LLLP).

Izvor: ian.org.rs

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…