UNICEF Srbija poziva građane i poslovnu zajednicu da pomognu deci i porodicama u Srbiji

Beograd – UNICEF u Srbiji, u susret predstojećim praznicima, pokreće kampanju kojom želi da skrene pažnju na decu i porodice koje se suočavaju sa izazovima koje donosi siromaštvo.

UNICEF Srbija poziva pojedince i poslovnu zajednicu da pokažu solidarnost i podrže one kojima je pomoć najpotrebnija.

Deca u Srbiji osećaju posledice kriza u svetu jer nijedna kriza nije izolovana i lako se preliva iz jedne zemlje u drugu, ističe se u saopštenju UNICEFA u Srbiji i navodi da podaci UNICEF-a pokazuju da jedno od desetoro dece u Srbiji živi u siromaštvu, sa tendencijom rasta zbog uticaja globalnih kriza.

Porodice sa malom decom, deca iz romskih zajednica i ona koji žive na selu posebno su ranjivi, a s obzirom na to da deca čine svega 17 odsto populacije Srbije, UNICEF u Srbiji naglašava važnost da svako dete dobije mogućnost da ostvari svoj puni potencijal.

Ukazuje se takođe da investiranje u zdravstvo, obrazovanje, socijalnu zaštitu i efikasne programe usmerene na smanjenje siromaštva predstavljaju temelj za napredak i razvoj dece, njihovih porodica, kao i za unapređenje celokupnog društva.

Građani i preduzeća u Srbiji mogu da se pridruže UNICEF-u i izvrše donacije putem veb sajta donacije.unicef.rs ili uplatom na račun Banke Intesa, broj: 160-666-18, svrha uplate: čovečanstvo je najveći dar.

Donacije prikupljene kroz ovu kampanju omogućiće sprovođenje programa za pomoć deci i porodicama u Srbiji, uključujući isplatu jednokratne finansijske pomoći, stručnu podršku deci sa smetnjama u razvoju i obezbeđivanje asistivne tehnologije za podršku deci u učenju. navedeno je u saopštenju.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…