UNICEF: Fotografijom na Fejsbuku u borbi za toleranciju i razumevanje

UNICEF je pozvao mlade da učestvuju u takmičenju za najbolju, "NajKul" fotografiju i poruku koja promoviše pozitivnost, toleranciju, poštovanje i razumevanje na internetu i društvenim mrežama.

Svaki korisnik Fejsbuka može putem aplikacije "Kako biti cool na netu", koja se nalazi se Fejsbuk stranici "Biraj reči, hejt spreči",  da postavi fotografiju koja promoviše vrednosti kampanje, svejedno je da li je to selfi, neka situacija, grupa ljudi, prizor…

Fotografiju bi trebalo da prati i adekvatna poruka, a oni koji budu imali najveći broj lajkova, biće pobednici takmičenja. 

Aplikacija "Kako biti cool na netu", animira mlade u Srbiji da se bore protiv digitalnog nasilja, dajući im neophodan set informacija da ga prepoznaju, zaustave, kao i da na njega adekvatno reaguju, štiteći sebe, ali i druge, stoji u saopštenju.

Aplikacija je nastala u okviru projekta "Prevencija digitalnog nasilja", koji se realizuje kroz tripartitno partnerstvo UNICEF-a, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije Telenor.

Takmičenje traje od 28. decembra 2015. do 28. februara. 

Odluku o pobednicima takmičenja doneće žiri nakon analize profila prvorangiranih, koji su imali najviše interakcija sa korisnicima Fejsbuka, najviše lajkova, komentara i šerova.

Inače, profil učesnika mora da budu pravi, a ne kreiran samo za tu priliku. 

Prvoplasirani takmičar dobiće telefon iPhone 5S, drugoplasirani Samsung J5, a trećeplasirani tablet Lenovo A8-50. Nagrade, koje je obezbedio Telenor biće uručene na posebnom događaju, upriličenom u čast NajKul lika/likinje na netu.

UNICEF je, u partnerstvu sa kompanijom Telenor i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, 2012. godine pokrenuo projekat "Prevencija digitalnog nasilja" sa ciljem da se podigne svest o postojanju digitalnog nasilja i da se osnaže svi učesnici školskog života kako bi mogli da spreče, odnosno da dosledno i adekvatno reaguju na digitalno nasilje kada se ono desi.

Izvor: Tanjug

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…