UNDP Srbija: Otvorene prijave za predloge inovativnih poslovnih rešenja za zelenu tranziciju

Foto: Dijalog Net

Beograd – Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji poziva organizacije i institucije da predlože inovativna poslovna rešenja za zelenu tranziciju.

Poziv je upućen javnim i privatnim preduzećima, istraživačkim institucijama, organizacijama civilnog društva, udruženjima poljoprivrednika, zadrugama, poljoprivrednim gazdinstvima, lokalnim samoupravama i upravljačima zaštićenih područja.

Ideje mogu biti u oblastima Zelene agende za Zapadni Balkan – dekarbonizaciji (smanjenju emisija gasova sa efektom staklene bašte), smanjenju zagađenja životne sredine sa fokusom na čist vazduh, zaštiti i očuvanju prirode i biološkog diverziteta i uspostavljanje održivih sistema za snabdevanje hranom i ruralni razvoj.

Javni poziv za inovativna rešenja za zelenu tranziciju otvoren je u okviru projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ koji, uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom (EIB), uz dodatna finansijska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije.

Najbolji pristigli predlozi dobiće mentorsku i tehničku podršku za dalji razvoj, dok će za najuspešnije biti obezbeđeno sufinansiranje kako bi bili primenjeni u praksi.

Prijavljivanje na poziv za inovativna rešenja za zelenu tranziciju je isključivo elektronskim putem, a rok je 24. novembar u 16 časova, kada se završava i poslednji ciklus selekcije rešenja za zelenu tranziciju koja će dobiti podršku do kraja ove godine.

Zahvaljujući podršci EU i Vlade Švajcarske u ukupnom iznosu od 1,8 miliona dolara koja je dodeljena u prethodnim ciklusima ovog javnog poziva, inovatori u oblasti zelene tranzicije u Srbiji trenutno realizuju 31 rešenje.

Detaljnije informacije o načinu i roku prijavljivanja na ovaj poziv nalaze se na sajtu UNDP Srbija.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…