Ukinuta presuda protiv bivšeg gradonačelnika Leskovca

sudijski čekić

Niš, 05. januar 2017. – Veće Apelacionog suda u Nišu ukinulo je prvostepenu osuđujuću presudu protiv bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića i još dve osobe za zloupotrebu položaja i štetu nanetu gradskom budžetu.

Kako je prenela Beta, slučaj je vraćen na ponovno suđenje Višem sudu u Leskovcu. Sudsko veće donelo je ovakvu odluku zbog, kako se objašnjava u presudi, bitnih povreda odredaba krivičnog postupka.

Ponovo će se suditi i bivšoj direktorki lokalne Direkcije za urbanizam i izgradnju Dragani Stošić, i vlasniku preduzeća "Produkt" iz Leskovca Radovanu Jovanoviću.

Bivši funkcioneri i privrednik teretili su se za zloupotrebu službenog položaja, a Kocić za više krivičnih dela po tom osnovu, odnosno, da su oštetili budžet grada Leskovca za oko 100 miliona dinara.

U ovom objedinjenom postupku privrednik iz Leskovca Aleksandar Čogurić je ranije bio oslobođen optužbi, što je potvrdio i Apelacioni sud u Nišu.

Proces se vodi od 2012. a niški sud je ove odluke doneo krajem prošle godine.

Kocić, inače bivši član Demokratske stranke, i Stošićeva, proveli su po pet meseci u zatvoru, a Jovanović i Čogurić po mesec i nešto više.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…