Udruženje „Liceulice“ obeležava pet godina rada

Liceulice

Udruženje "Liceulice" čiji je cilj da doprinosi socijalnoj emancipaciji, ekonomskoj, kulturnoj i socijalnoj inkluziji i smanjenju siromaštva, u četvrtak, 25. februara obeležava pet godina rada.

Udruženje ciljeve prvenstveno ostvaruje kroz izdavanje istoimenog magazina koji prodaju pripadnici marginalizovanih grupa i zadržavaju polovinu ostvarenih prihoda.

Magazin izlazi jednom u dva meseca u 5.000 primerka, a prodaje se na ulicama i javnim mestima kroz posebno organizovanu mrežu uličnih prodavaca.

Polovina prihoda od prodaje svakog primerka zarada je prodavaca, dok se druga polovina koristi za produkciju sledećeg broja, razvoj brenda, dodatni rad na integraciji prodavaca i za druge različite filantropske programe pod imenom "Liceulice".

Kako iz udruženja navode, magazin je namenjen svima kojima je stalo do drugih, do zdrave životne sredine, održivog razvoja, balansiranog odnosa društva i ekonomije, do destigmatizacije i demarginalizacije grupa, pojedinaca, stavova i ideja, do javnog prostora i javnog interesa.

"Liceulice" podseća da su tokom protekle godine, pored izdavanja časopisa uveli i redovnu psihosocijalnu podršku za prodavce, organizovali prvi Ulični garderober gde su najugroženiji gradjani mogli sami da odaberu letnju garderobu koja im je neophodna, a koju su im gradjani obezbedili.

Na proslavi u četvrtak biće nagradjeni najuspešniji prodavci, predstavljeni novi "Liceulice" ambasadori, a pored toga, biće moguće kupiti sve proizvode radionica "Iz dobrih razloga". 

To veče doprinos i podršku i opstanak programu "Liceulice" biće moguće pružiti i kupovinom razglednica, postera, kao i kalendara za 2016. godinu.

Izvor: Beta

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…