U toku je izbor za najbolji informativni portal u regionu

novinarka
Foto: pixabay.com

Zagreb – Pet internet portala iz Srbije je nominovano za izbor najboljeg regionalnog news portala.

Izbor za najbolji informativni portal u regionu organizuje Media daily, specijalizovani sajt za medije i telekom industriju, uz podršku platforme za oglašavanje Midas network.

O konačnom pobedniku odlučiće publika i žiri. Publika će moći da glasaju u anketi sajta Media daily i to će nominovanim portalima doneti 30 odsto bodova.

Preostalih 70 odsto bodova će dati žiri, koji odlučuje na osnovu originalnosti i inovativnosti stila pisanja i načina opreme fotografija/videa na sajtu, vizuelnog izgleda portala i prilagođenosti korisnicima, te pridržavanja profesionalnih i etičkih novinarskih kodeksa.

Najviše nominovih medija je iz Hrvatske, sedam, nakon čega sleduje Srbija, sa pet nominovanih medija.

Iz Srbije su nominovani 021.rs, Euronews, Danas, Nova i RTS. Portal 021.rs je jedini medij van Beograda koji se našao među kandidatima za nagradu.

Iz Hrvatske su nominovani sajtovi Telegram, Index, Dnevnik, Danas, Nacional, N1, HRT, iz Slovenije Siol, 24ur, Žurnal24, iz Bosne i Hercegovine Klix, Buka i Al Jazeera Balkans, iz Crne Gore CDM, iz Severne Makedonije Sloboden pečat.

Priznanje za najbolji news portal do sada je tri puta osvajao 24ur iz Slovenije, te po jednom Nova i Danas iz Srbije.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…