U okviru projekta Otvorena vrata pravosuđa objavljen vodič „Kako da prijavim korupciju“

Otvorena vrata pravosuđa

Beograd, 29. septembar 2019. – Tim Transparentnost Srbija je, u okviru projekta Otvorena vrata pravosuđa, priredio vodič „Kako da prijavim korupciju„.

Podsećamo, internet platforma Otvorena vrata pravosuđa je digitalni portal edukativnog karaktera, kreiran da omogući građanima lakše informisanje o pravosuđu.

Vodič „Kako da prijavim korupciju” namenjen je svakome ko se suoči s korupcijom i razmišlja da je prijavi, navode autori.

Pošto postupanje može da se razlikuje u zavisnosti od načina saznanja, prirode događaja, posla koji obavljamo, informacija koje su nam poznate, mogućih posledica u slučaju prijavljivanja i zainteresovanosti za slučaj, tako se razlikuju i saveti koje dajemo” piše u uvodnom tekstu vodiča.

Autori su nastojali da obuhvate što širi krug mogućih situacija i dilema s kojima se građani i građanke suočavaju.

Autorski tim ukazuje da je svrha vodiča informativna i da će za vođenje pravnog postupka možda biti potrebno da se zatraži dodatna stručna pomoć ili pravni savet.

Portal Otvorena vrata pravosuđa otvoren je da zainteresovanim građanima i građankama pruži sva dodatna objašnjenja i informacije.

Projekat u okviru kojeg je pokrenut portal Otvorena vrata pravosuđa realizuje koalicija koju čine 12 organizacija koje se bave ljudskim pravima i razvojem demokratije, kao i strukovna udruženja pravosuđa.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…