1. Početna
  2. Društvo
  3. U Kragujevcu od 1. januara obavezni ekološki filteri na ugostiteljskim objektima 

U Kragujevcu od 1. januara obavezni ekološki filteri na ugostiteljskim objektima 

Kragujevac: Skupština Grada

Kragujevac – Kragujevački ugostitelji od prvog januara ove godine su u obavezi su da ugrade filtere na bazi aktivnog uglja koji će sprečiti odlazak loših izduvnih gasova i mirisa u vazduh.

Grad Kragujevac je prva lokalna samouprava u Srbiji koja je donela ovakvu odluku i to na inicijativu građana posle dve godine njihovog aktivnog zalaganja za čistiji vazduh u gradu.

Ovo je još jedna u nizu ‘zelenih odluka’ koje je grad Kragujevac počeo da primenjuje. Mislim da je ovo jedna civilizacijska odluka koja je naišla na dobar prijem građana. Uradili smo još jednu dobru stvar u oblasti zaštite životne sredine i zdravlja stanovništva„, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Nova eko pravila važe za ugostitelje i prehrambenu industriju.

Filteri moraju da se menjaju na svakih 12 meseci od dana ugradnje, a primenu ove odluke kontrolišu nadležne gradske inspekcije.

Za nepoštovanje odluke kazne su od 60.000 do 300.000 dinara.

Najčitanije
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…

Preporučujemo…