Trodnevni seminar za novinare na temu “Istraživačko novinarstvo u digitalno doba“

istraživačko novinarstvo

Beograd, 06.septembar 2016 (NUNS) – Nezavisno udruženje novinara Srbije u saradnji sa Ambasadom SAD organizuje dva trodnevna seminara za novinare na temu „Istraživačko novinarstvo u digitalno doba“. 

Seminar u Beogradu održaće se od 5. do 7. oktobra, u prostorijama NUNS-a (Resavska 28/II).  

Seminar na istu temu biće održan i u Nišu, od 10. do 12. oktobra, u prostorijama Medija centra (Obrenovićeva br 38).

Seminar u Beogradu namenjen je za ukupno 12 polaznika – šest iz Beograda, i šest iz Vojvodine. Na seminaru u Nišu učestvovaće šest novinara iz Niša i šest iz drugih krajeva Srbije.  Prednost će imati novinari koji do sada nisu učestvovali u edukacijama u organizaciji NUNS-a i Ambasade SAD.   

 Organizatori plaćaju hotelski smeštaj za učesnike koji nisu iz Beograda i Niša, kao i dnevnice svim polaznicima seminara.

Zainteresovani treba da popune prijavni formular (za Beograd, za Niš) i pošalju ga elektronskom poštom na adresusekretar@nuns.rs najkasnije do 27. septembra 2016.

 Dragan Varagić: Jedan je od najpoznatijih srpskih blogera i online stratega.Bavi se savetodavnim uslugama iz oblasti poslovne primeneinterneta od 1998. g.. Vlasnik je konsalting agencije Biznis Internet, bloga , servisa za online distribuciju saopštenja PRobjave.com, suvlasnik prve domaće affiliate marketing mreže PartnerskiProgrami.net. Sa kompanijom Coca-Cola od 2013. g. vodi autorski regionalni projekat BloggersNetwork.org.rs.

Koordinator je specijalističkih strukovnih studija iz e-poslovanja na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu i partner na neformalnim studijama www.internet-academy.com.

Iza sebe ima ostvarenu saradnju sa kompanijama Telenor, Societe General, IFC – World Bank Group, Makedonski Telekom, Pliva, Erste banka, Sintelon (Tarket), Exit, Metalac, učešće u više od 20 internet projekata u Kanadi…

 Mirjana Jevtović: Spada u red najpoznatijih istraživačkih novinarki u Srbiji, zaštitini je znak kultne emisije Insajder. Na Televiziji B92 počela da radi od kraja 2005. godine. Od prvog dana angažovana kao novinarka-istraživač u višestruko nagrađivanoj emisiji Insajder. Zadužena, pre svega, za analizu dokumentacije, prikupljanje podataka i ukrštanje informacija. Danas je dnevna urednica sajta Insajder.net.

Pre dolaska u Insajder od sredine 2001. bila novinarka u političkoj rubrici dnevnog lista Danas, sa povremenim angažmanom na mestu urednice u desku. 
Novinarstvom počela da se bavi 90-tih kada je sa grupom prijatelja pokrenula mesečnik za kulturu i zabavu Argus, u izdanju Radija Bajina Bašta. 

Vojislav Stevanović: Ekonomski novinar, zaposlen na poziciji urednika Ekonomije na Televiziji N1. Bio je na ključnim pozicijama u magazinu Ekonomist, dnevnom ekonomijom bavio se u listu Danas, a TV iskustvo stekao je reporterskim radom u emisijama Buđelar, kao i u TV produkciji Novog magazina.

Radio je u Erste banci kao samostalni saradnik za online komunikacije. U tom periodu Erste banka je pokrenula prvi finansijski korporativnu blog u regionu.

Među najznačajnijim poslovima tokom novinarske karijere bio je razvoj i obučavanje mladih novinara. Aktivan i u Nezavisnom udruženju novinara Srbije, posebno na projektima promocije medijske pismenosti i razvijanju partnerskih odnosa profesionalnih i građanskih novinara.

 Dodatne informacije o seminaru mogu se dobiti putem telefona 011/3343-255 i 066/8822-000. 

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…