Trifunović: Potezi PSG mogu jedino da se tumače kao poštovanje i sprovođenje Sporazuma sa narodom

Sergej Trifunović

Beograd, 19. septembar 2019. – Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je da odluku o bojkotu izbora PSG još uvek nije doneo, kao i da nije ni pomišljao da je donese u nametnutom roku do 15. septembra, piše nedeljnik NIN.

Niti ćemo je (odluku) doneti zato što je tako neko ufiksirao bez ikakvog prethodnog pomena i dogovora. Pogotovo je nećemo doneti ako taj neko još počne i da vrši pritisak„, rekao je Trifunović u intervjuu za NIN.

Naveo je da odluka zavisi od mnogo posloženih faktora kao što je ishod razgovora na Fakultetu političkuh nauka (FPN) i to da li će se nešto suštinski promeniti u pogledu izbornih uslova.

Ako se to ne desi u dogledno vreme, onda je ta najskuplja srpska reč ‘bojkot’, koja je čak i ‘Kosovo’ vratila u magacine, vrlo izvesno rešenje. No, bojkot nikako ne sme biti cilj, već sredstvo„, naveo je Trifunović.

Komentarišući to što se određeni potezi PSG-a tumače kao „priprema za učešće na izborima„, Trifunović je naveo da je jedini način na koji ti potezi mogu da se tumače poštovanje i sprovođenje Sporazuma sa narodom, koji je, kako je ocenio „sporan i neprecizan u previše tačaka„.

Prilično nesavršen i nezavršen dokument pun rupa, ali smo ga potpisali kao akt dobre volje i poštovaćemo ga do kraja„, rekao je Trifunović.

Govoreći o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića o dolasku OEBS-a nekoliko meseci pre izbora kako bi se utvrdilo da su svi izborni uslovi fer i pošteni, Trifunović je naveo da je to „dobro, ali da nije dovoljno„.

OEBS nadgleda izborni proces, a ne kreira ga. Ali je svakako dobar signal da Evropa od Srbije nije baš skroz digla ruke i da ipak vide šta se ovde dešava„, rekao je Trifunović.

Trifunović je izjave Vučića da će „PSG preći cenzus“ ocenio kao deo njegovog potkusurivanja sa liderima Saveza za Srbiju (SzS) Draganom Đilasom i  Vukom Jeremićem i ostalim višegodišnjim rivalima.

Da im pokaže da je tamo neki pokret koji nema pas za šta da ujede, koji okuplja neke nove ljude i na čijem je čelu propali narkoman koji krade pare od bolesne dece, jači od njih koji su profesionalci i čije organizacije grade prekaljeni političari„, rekao je Trifunović.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…