Trening za OCD iz oblasti uključivanja građana u proces definisanja i praćenja javnog interesa u javnom informisanju

novinar

Beograd, 20. mart 2018. – Balkanska istraživačka mreža BIRN Srbija u partnerstvu sa Nezavisnim udruženjem novinara Srbije (NUNS) i Fondacijom Slavko Ćuruvija poziva predstavnike organizacija civilnog društva da se prijave na trening iz oblasti uključivanja građana u proces definisanja i praćenja javnog interesa u javnom informisanju, koji će se održati u Beogradu od 18 – 20. aprila 2018. godine.

BIRN, NUNS i Fondacija Slavko Ćuruvija organizuju drugi krug obuke, koji će pratiti zatvoreni poziv za podnošenje predloga projekata iz navedene oblasti.

Opšti cilj treninga je podizanje nivoa znanja i kapaciteta organizacija civilnog društva da se uključe u kreiranje, implementaciju i evaluaciju medijskih politika, sa posebnim fokusom na aktivaciju i participaciju građana u formulisanje javnog interesa u informisanju.

Trening je namenjen tim liderima i projekt menadžerima organizacija civilnog društva, koji su zainteresovani i motivisani da unaprede svoja znanja i veštine iz oblasti medijskih politika i participacije građana u donošenju odluka u ovom polju, pre svega na lokalnom nivou. Poželjno je da učesnici radionica imaju neka predznanja i iskustva iz navedenih oblasti, ali nije od presudnog značaja za izbor učesnika. Ukupno će biti odabrano 6 predstavnika organizacija. Iz svake organizacije moguće je prijaviti jednog kandidata.

Pravo učešća nemaju organizacije, koje su učestvovale na obukama, koje je konzorcijum organizovao u prethodnoj godini, a to su:

  • „Učešće javnosti u procesu definisanja, sprovođenja i praćenja javnog interesa u sferi lokalnog javnog informisanja” održane u periodu od 17. do 19. maja 2017.
  • „Istraživačke tehnike i monitoring potrošnje budžetskog novca na medije“ održane u periodu od 24. do 26. maja 2017. godine

Za polaznike treninga biće organizovan poziv za podnošenje projektnih prijava iz oblasti, koje su pokrivene temom treninga. Nezavisna konkursna komisija će na osnovu evaluacije projektnih prijava dodeliti tri granta u maksimalnoj vrednosti od 3.500 EUR po unapred definisanim kriterijumima ocenjivanja.

Prijave se mogu dostaviti putem e-maila na adresu: lada.vucenovic@birn.eu.com.

Rok za dostavljanje prijava za trening je 2. april 2018. godine.

Prijava treba da sadrži:

1. CV – informacije o formalnom i neformalnom obrazovanju i profesionalnom iskustvu pojedinca

2. prijavni formular.

Troškovi prevoza, smeštaja i ishrane tokom treninga su u potpunosti pokriveni od strane organizatora.

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…