1. Početna
  2. Kultura
  3. Treći festival dramskog stvaralaštva osoba sa invaliditetom Srbije

Treći festival dramskog stvaralaštva osoba sa invaliditetom Srbije

Društvo za cerebralnu paralizu Valjevo organizuje Treći festival dramskog stvaralaštva osoba sa invaliditetom Srbije pod nazivom "I mi imamo talenat" – FOSI. Festival će se održati 31. oktobra 2015. godine u Centru za kulturu Valjevo sa početkom u 18 časova.

Festival će otvoriti pozorišna predstava "Neša i Kristina" u izvođenju dramske sekcije Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Šabac, a potom će nastupati Udruženje invalida cerebralne i dečije paralize Užice koji će scenskim kolažem monoloških formi izvesti performans "Slušaj, imam nešto da ti kažem".

Festival će zatvoriti pozorišna predstava "Besparica" po istoimenom originalnom delu Novaka Novaka, a u adaptaciji i režiji Ljubivoja Buba Markovića. Predstavu će izvesti članovi dramske sekcije Društva za cerebralnu paralizu Valjevo i Udruženja dramskih, muzičkih, audio i video stvaralaca "Milovan Glišić" Valjevo.

Ulaz za posetioce je slobodan.

Pokrovitelj Festivala je Grad Valjevo, a održavanje Festivala podržali su: Ministarstvo za rad, zapošljvanje, boračka i socijalna pitanja, Udruženje dramskih, muzičkih, audio i video stvaralaca "Milovan Glišić" Valjevo i Centar za kulturu Valjevo.

Cilj festivala  je da se pokažu dostignuća osoba sa invaliditetom koje igraju u pozorišnim predstavama i njihov aktivizam, a samim tim i inkluziju osoba sa invaliditetom kako u kulturi tako i u svim sferama života u društvenoj zajednici.

Izvor: Klub OSI Valjevo

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…