Transparency International BiH: Škola integriteta 2015

Transparency International Bosne i Hercegovine (TI BiH) po prvi put organizuje Školu integriteta koja će se održati u Travniku, Trebinju, Bijeljini i Bihaću.

Prva Škola integriteta održaće se u Travniku 18. i 19. septembra, u prostorijama Univerziteta/Sveučilišta Vitez u Travniku a tačni termini i mesta održavanja u Trebinju (oktobar), Bijeljini (novembar) i Bihaću (decembar) biće naknadno saopšteni.

Škola integriteta je namenjena studentima i srednjoškolcima završnih godina (od 18-28 godina) koji su zainteresovani za teme koje obrađuju borbu protiv korupcije, razorne posledice koje korupcija izaziva u različitim društvenim sferama, ali i značaj vrednosti kao što su transparentnost i integritet. Rad sa polaznicima Škole će biti zasnovan na principu dvodnevnog intenzivnog kursa i stručnih predavanja u okviru kojih će biti obrađene sledeće teme:

– Vladavina prava i prakse dobrog upravljanja;

– Uticaj korupcije na ekonomski razvoj;

– Transparentnost i sloboda pristupa informacijama.

 

Zadate teme koje će biti detaljnije obrađene posebno će biti sagledane kroz uticaj korupcije i značaj antikoruptivnih politika, a predavanja će voditi iskusni stručnjaci i praktičari.

Prijave u vidu kratke biografije i motivacionog pisma slati na adresu skolaintegriteta@ti-bih.org najkasnije do 31.8.2015. godine za Školu integriteta koja će održati u Travniku (18. i 19. septembar).

Za Školu integriteta u Trebinju (oktobar) prijave slati najkasnije do 30.septembra; za Bijeljinu (novembar) do 31. oktobra; za Bihać (decembar) do 30. novembra.

Izvor: Portal mladi.info 

 

Najčitanije
Obrazovanje

CEU: Stipendije za diplomske i postdiplomske programe

_______
Central European University (CEU) je međunarodni priznati univerzitet za diplomsko (Master) i postdiplomsko (PhD) obrazovanje iz područja društvenih i humanističkih nauka, zaštite životne sredinei matematike. CEU se nalazi u samom srcu…
Društvo

Press Start: Crowdfunding za novinarske priče

_______
Pokretači platforme Press Start žele da im ona omogući mesto gde mogu prikupljati donacije za svoj rad. Platforma je svojevrstan odgovor na potrebu novinara koji žive u zemljama sa ugroženom slobodom govora…
Evropa

Italija će najviše dobiti od EU za imigrante

_______
Evropska komisija odobrila je članicama suočenim sa sve većim brojem imigranata pomoć od 2,4 milijarde evra za narednih šest godina. Najviše će dobiti zemlje koje su prve na udaru –…

Preporučujemo…